UA-65756160-3

Uitleg site

Hieronder volgt een uitleg hoe de site is opgebouwd.
Boven in het scherm is een drop-down menu met categorieën : (soorten) vogels, locaties en diverse onderwerpen. Bij de locaties (binnenland en buitenland) staan de beste foto’s van dat gebied die ik in de loop van de tijd gemaakt heb. Die kunnen later weer vervangen worden door mooiere foto’s. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een kijkhut, daarbij sta je in een open hut waarbij de vogels meestal verder weg blijven en een vogelhut, waarbij je meestal achter glas zit en de vogels zeer dichtbij kunnen komen. Die worden dan gelokt met voer.
Door op een foto te klikken wordt die op een groter formaat getoond. Door op het icoontje in de rechter bovenhoek te klikken wordt de foto opnieuw vergroot.
U kunt dan met de cursortoetsen heen en weer navigeren. Of u klikt op de pijltjes aan de zijkanten van de plaatjes. Door op het kruisje rechts onderin te drukken krijgt u weer het overzicht.
Als u een selectie van de foto’s in een carrousel wilt zien klikt u onderaan op “naar de carrousel”. Dan krijgt u alle carrousels van die categorie, net als via het zij-menu.

Op de hoofdpagina staan in het rechter zij-menu de categorieën waarbij geselecteerde foto’s in een carrousel ronddraaien.
Als u een categorie kiest kunt u door de muis boven een foto te plaatsen de carrousel laten stoppen. Als u hem weghaalt gaat de carrousel weer draaien. Als u op een foto klikt dan komt die afbeelding naar voren. U kunt verder en terug navigeren met de muis of het toetsenbord. Door op het kruisje rechts boven te klikken wordt de foto weer kleiner. U kunt een bepaalde foto selecteren via de pictogrammen onder de carrousel. Een carrousel kan op schermgrootte getoond worden door op het icoontje rechtsboven (vier haken) te klikken. De carrousel kan gestart en gestopt worden met blokje midden onder in het beeld.
Wilt u maar één carrousel zien dan klikt u op de naam. Door op de locaties in de regel hieronder te klikken krijgt u weer het overzicht met alle locaties.
Vanuit de carrousel kunt u ook alle foto’s van die categorie zien door op “naar de foto’s” te klikken, net als via het drop-down menu.

De laatst geplaatste foto’s zijn te zien in de carrousel op de startpagina onder nieuwste publicaties.

De oudere publicaties zijn te vinden onder archiefHier staan in chronologische volgorde de series waarvan de mooiste weer geplaatst worden bij de locaties.
De reacties die inmiddels gegeven zijn kunt u hier terug lezen in chronologische volgorde met een verwijzing naar waar ze geplaatst zijn.

Met de zoek-optie kunt een naar een bepaalde vogel zoeken. Als er een match is met (een deel van) de beschrijving dan wordt verwezen naar de pagina waar de vogel staat. Is er geen match dan kunt u een andere omschrijving proberen. (bv “meeuw” geeft geen resultaat, “grote (mantelmeeuw”) wel). Lukt het op deze manier nog niet dan heb ik hem (nog) niet.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk wijst het meeste zichzelf.

Terug naar de hoofdpagina