UA-65756160-3

Scharrelaar

Roemenië

In Roemenië stroomt de Donau in de Zwarte Zee.  In deze delta ligt het natuurpark  Ultima Frontiera waar wij (een groep van acht Nederlanders en zes Belgen) een week hebben doorgebracht. We hebben in totaal 75 vogelsoorten kunnen zien. Er waren twee mogelijkheden, van zonsopkomst tot de middag en van het eind van de middag tot zonsondergang, om te fotograferen. Dat hebben we  in vogelhutten gedaan of met excursies per auto of boot. Behalve vogels hebben we genoten van de prachtige natuur, de delta en zonsondergang.

Dag 1 : ‘s Morgens de scharrelaarshut en ‘s middags de pelikanen hut

Dag 2 : ‘s Morgens de zeearendhut met jakhalzen (die we niet gezien hebben) en ‘s middags de hoppenhut (eigenlijk de bijeneterhut, maar die lieten zich niet zien)

Dag 3 : ‘s Morgens een hut met diverse mogelijkheden en ‘s middags de excursie naar een steppe waar de vorkstaartplevier te zien was om af te sluiten met een zonsondergang boven de delta

Dag 4 : ‘s Morgens een boottocht door de delta en ‘s middags de spechtenhut en een tochtje door het natuurgebied met een elektrisch karretje

Dag 5 : ‘s Morgens opnieuw de zeearendhut en weer geen jakhals gezien. ‘s Middags de hut voor de dwergaalscholver

Dag 6 : ‘s Morgens de steenuil hut en ‘s middags met de boot eerst naar de Zwarte Zee voor de vele sterns en meeuwen om later terug te keren naar Tulcea, vanwaar we met de auto terug gebracht zijn naar Boekarest.

Extremadura

 

Naar de carrousel

Feldberg

In 2013 hebben mijn fotomaatje Jan en ik een week van de prachtige natuur in de omgeving rond Feldberg genoten. Deze stad is  gelegen tegen de Poolse grens, in de Duitse staat Mecklenburg Vorpommern. We zijn in een bootje het meer opgevaren om de bonte kraai, de rode wouw en de zee-arend te fotograferen die werden gelokt met vis en aanmoedigingen van onze enthousiaste  gids Fred Bolman. Daarnaast hebben we (tevergeefs) een dag in een hut gezeten en zijn rondgereden in de mooie omgeving waar veel te zien was.

Bonte kraai, die de rode wouw en zeearend imiteert met een visje oppikken

 

Rode wouw

Overige vogels

Naar de carrousel

Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos dat voor de Turkse kust ligt staat bekend om de vogeltrek. De zuidelijke vogels die naar het noorden trekken en de oostelijke vogels die westwaarts keren rusten uit op dit eiland waardoor er enorme aantallen te zien zijn in het voorjaar.

Steltkluut: spelen, dansen of vechten?

Zwarte ooievaar: een rondedans

Overige

Naar de carrousel

Extremadura

De Extremadura is een natuurgebied zo groot als Zwitserland gelegen aan de westkant van Spanje tegen de grens met Portugal (rond de Taag).
Een bijzonder gebied hierin is het nationale park  Monfraguë ten noorden van Trujillo.

Naar de carrousel

Diepholz

Het Duitse Diepholz staat bekend om de vele kraanvogels die hier langskomen.

Naar de carrousel