UA-65756160-3

Bruine kiekendief

Exloo archief 2018

De eerste mooie dag in de lente dat ik vrij was, was zaterdag 31 maart die meteen benut werd mijn favoriete plek te bezoeken

Canon EOS-1D X Mark II (840mm, f/5.6, 1/1250 sec, ISO400)

Duursche Waarden

Tweede Paasdag, 2 april, was het weer beter dan voorspeld maar er waren helaas weinig spannende zaken te zien. De nonnetjes, grote zaagbekken, buizerd en kuifeenden waren op (te) grote afstand voor een mooie foto.

Woensdag 14 februari lag er nog veel ijs voor de hut, daarom waren de vele kuifeenden, nonnetjes, zaagbekken, wilde eenden en pijlstaarten ver weg. Alleen dit paar nonnetjes kwamen even buurten.

Duursche Waarden

Maandag 20 november was het grauw en regenachtig weer. Toch er op uit getrokken en niet ontevreden thuis gekomen.

Zondag 2 juli zou het weer ‘s middags beter worden, dus heb ik mijn geluk weer eens beproefd op de vertrouwde stek. De twee zeearenden kwamen langs, geëscorteerd door een visdief  en gingen er eens voor zitten, maar vlogen na 1,5 uur helaas de verkeerde kant op: van ons weg.

Zaterdag 1 april ben ik om half zes opgestaan om naar Piaam te gaan en daar heb ik blauwborsten gefotografeerd. Vervolgens ben ik op te terugweg even langs mijn vertrouwde plekje gereden om te zien  of er nog wat te beleven viel, maar het was erg rustig.

Hoewel het een donkere dag was en er weinig verschillende soorten te zien waren heb ik me 11 maart aardig kunnen vermaken met balsende futen en vechtende meerkoeten.

Vreugderijkerwaard

Toen mijn camera naar de reparateur was kreeg ik een 7D mark 2 mee. Dat was voor mij een mooie gelegenheid deze camera eens aan te tand te voelen. Maar uiteindelijk was ik toch blij mijn eigen camera weer terug te hebben. De scherpte is niet wat ik gewend ben.

Naar de carrousel

Glanskop

Holten

Naar de carrousel

Liederholthuis

 

Naar de carrousel

Aalscholver

Hengforderwaarden

 

Naar de carrousel

Buizerd

Exloo archief 2017

Zondag 3 september heb ik even kunnen genieten van een zonnige middag en mijn geluk kon niet op toen eerst 6 fazanten langs kwamen en vervolgens de waterral zich van dichtbij liet zien.

Hoewel zaterdag 19 augustus regenachtig (buien afgewisseld met zon) was, heb ik toch een mooie serie kunnen maken. Door geduldig 4 uur op één plek te wachten tot de buizerd, die achter in het veld zat, naar me toe kwam. Nu is de vraag: pakte hij nu een muis? Helaas niet (voor de buizerd), de muis was hem te snel af.

Met Pinksteren (4 juni) was het opnieuw een prachtige dag waarbij de rietgorsen druk bezig waren hun jongen te voeren (vlak voor mijn neus) en terloops nog een roerdomp kwam overvliegen. Ook liet de kiekendief zich niet onbetuigd.

Vandaag (25 mei) heb ik mijn geduld beproefd, toen ik een bruine kiekendieven boven het riet jagend op hun nest zag dalen. Toen ben ik (op veilige afstand) in mijn auto gaan posten in de hoop dat ze met prooi zouden komen. Dat gebeurde inderdaad.

Engbertdijksvenen

 

Naar de carrousel

Kokmeeuw

Eernewoude

Naar de carrousel